tirsdag den 27. marts 2012

Onsdag d. 21 marts: Den amerikanske økonomi

Danske Markets

Onsdagens hovedpunkt var den amerikanske økonomi, og vi skulle allerede afsted fra vores hotel kl.9 da vi havde en aftale kl.10 med Hans Obel Cell fra Danske Markets. 
Da vi ankom startede vi med at få et hurtigt oplæg fra den ene AT-gruppe. Gennem oplæget blev vi forberedt på, at vi skulle ind og høre om forskelle mellem Danmark og USA indenfor økonomi, samt makroøkonomiske ligheder og uligheder. 



Da vi ankom til Danske Markets, startede vi med at få et hurtigt oplæg fra den ene AT-gruppe. Gennem oplæget blev vi forberedt på, at vi skulle ind og høre om forskelle mellem Danmark og USA indenfor økonomi, samt makroøkonomiske ligheder og uligheder.

Danske Markets fylder kun 1 % af den hovedbygning den ligger i, og arbejdsgruppen i New York er kun på ca. 20 personer. Hans Obell beskrev virksomheden således: ”i USA er vi som en lille fisk i et stort hav, hvorimod i Danmark er vi en stor fisk i et lille hav”.

Grunden til, at de kun fylder så lidt er bla. fordi, at de blot er en lille afdeling af Danske Bank som arbejder med værdipapirer, renter, obligationer, aktier og valutaer.  Danske Markets er udover New York, geografisk placeret i de baltiske lande, Skandinavien og Irland.



Danske Markets koncernen er på ca. 900 personer og i hele banken er der 1000 arbejdende, over halvdelen af dem har en videregående uddannelse. Virksomhedens ansatte er i høj grad bestående af mænd og fordelingen lyder på 23 % kvinder og så 77% mænd. Denne fordeling er ikke ensbetydende med at  det er svære for kvinder at blive ansat, det kan endda være en fordel da Hans Obell i hvert fald mener at det blot er manglende kvinde inder for denne arbejdsbranche. 

Hvem er de?
Efter nogle slides på powerpointen, skulle vi høre om hvem de var, først hørte vi kort om Hans Obel Cell som holdte oplægget. Han fortalte, at han boede i Brooklin sammen med sin familie og havde boet der i et halvt år.  Efter det fortalte han følgende:

Selve det danske markets i New York blev oprettet i midten af 80’erne, men lukkede igen i 2005 da man helst ville være i Europa. Efter finanskrisen fandt sted fandt man også ud af, at man ikke skulle koble sig fra andre markeder.

For at kunne være med i markets er det vigtig med en fysisk reparation, da det viser man deltager fuldt ud i det, samt er det en rigtig vigtig faktor for markets. I Danske Markets er der et flertal af engelsktalende end dansktalende arbejdere, hvilket ikke rigtig undrer nogle. Det er vigtigt at kunne veksle mellem forskellige sprog indenfor denne branche.

Han fortalte også, at grunden til oprettelsen af markets i NY var blandt andet også fordi, at brugerbeskyttelsen var bedre i USA og at der handles med aktier og større investorer end i DK.  
Til sidst forklarede han kort, at det danske markets ikke måtte kalde sig danske bank endnu, da de ikke har fået en godkendelse af New York endnu. For at få en godkendelse skal alt være i orden.
  •           Alt skal defineres
  •           Alle systemer skal fungere optimalt
  •           Alt skal være detaljeret i forhold til forretningsgangen

Inden han sluttede af, gav han et link, hvor man kunne se forskellene mellem DK og USA fx inden for samfundsklasserne, arbejdsløshed osv. 
www. Ifitweremyhome.com/compare/US/DK  



Memorial Center

Efter vores besøg hos det danske Markets gik turen videre til 9/11 memorial center. Vi benyttede os, som vi har gjort hele ugen, af metroen. Vi til memorial centret, hvor vi fik udleveret en billet af Lene og Anja og kunne derefter bevæge os ned i mod indgangen. Indgangen til centeret er et typisk resultat af netop denne store tragedie som 9/11 har været, nemlig den enorme forøgelse af sikkerhed.  


Memorial centeret er en national hyldest til minde og ære for de dræbte mænd, kvinder og børn som blev dræbt ved terrorangreb den 11. september 2001.

Der er gratis entre til centret da det er blevet lavet for, at folk kan komme ind og tænke og mindes deres kære i rare omgivelser. Når det står helt færdigt består området af flere tusinde træer og de to vandfald hvor de afdødes navne er indgraveret. De to vandfald er placeret det hvor Twin Tower stod inden terroer angrebet.


På filmen ses et af de to vandfald. Når man står helt tæt op af vandfaldet er vandet der løber det eneste man kan hører, og pludselig bliver der skabt en enorm ro inde midt i stor byen. 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar