tirsdag den 27. marts 2012

Mandag d. 19 marts: NYC - en metropol

The Women's Organisation


Mandag var vi inde og besøge "The NGO Committee on the Status of Women", en forening der kæmper for kvinders rettigheder. 
Mødet foregik i et lokale i Baha'i International Community office. Oplæget blev holdt af Winifred Doherty fra Irland og Susanne O Marley fra USA. Begge kvinder gik meget ind for deres sag, og mødet var meget subjektivt. Igennem mødet blev vi præcenteret for kvindernes rettigheders historie.


Susanne O Marley og Winifred Doherty


Til sidst understreger Susanne O Marley at det er vigtigt at bemærke at deres organisation ikke er imod mænd, men blot at man skal være lige, derfor bruger organisationen også ordet ”Gender” som betegnelse for begge køn, igen for at skabe ligestilling. Ordet ”Gender” går i mod mange trosretninger og f.eks. Vertikanet kan ikke acceptere denne betegnelse. 


FN


Da vi ankom til FN bygningen, skulle vi før vi kunne komme ind, igennem en masse sikkerheds tjek. Da vi kom ind startede vi med et oplæg fra en AT- gruppe som fortalte om FN´s grundlag og baggrund.


Elev oplæg af AT- gruppe 1 

I FN bygningen, blev vi vist rundt i bygningen blev vi vist rundt af en mand fra Peru, og på billede herunder ser vi ham på et billede sammen med den nuværende general sekretær og hele FN´s hovedbygning. 



 Først kom vi ind i salen Security Council , som det ses på billedet er salen delt op i to. De bagerste rækker var før i tiden beregnet til borgere, som fandt interesse i det diskuterede emne, men efter terrorangrebet 9/11- i år 2001, blev adgangen lukket af for borgere og nu sidder der bl.a. photographer på disse pladser. Mange tror af disse møder kun finder sted en gang om måneden, men alle medlemslande har en repræsentant der bor i nærheden, og herved bliver der næsten afholdt møder hver dag. Deres hovedformål er at bevare frihed og sikkerhed. 





En anden sal hedder Generel Assembly,  her tages beslutninger til debat. I denne sal sidder 5-6 repræsentanter fra alle de 193 medlemslande. Salen betragtes som værende det sted hvor rig og fattig er lige, og alle har lige meget at sige. Selv placeringen af pladser skifter til hvert møde og alle er placeret i alfabetisk rækkefølge. I midten er 3 stole placeret, i stol nummer 1 fra venstre sidder generalsekretær Ban Ki-moon, plads nummer 2 er til præsidenten Barack Obama og til sidst sidder en specialist inden for emnet på stol nummer 3.



General sekretær
Her ses rækken for general sekretær der har været i FN igennem tiden, helt til højre ses  den nuværende sekretær: Ban Ki-moon fra Sydkorea. Nummer 2 fra højreside ses Kofi Annan fra Ghana som sad i perioden 1997- 2007.
















Ingen kommentarer:

Send en kommentar