tirsdag den 27. marts 2012

Fredag d. 23. marts: Columbia University



Sara Bjerg Møller 

Fredag var den absolutte sidste dag i New York City inden turen igen gik hjem. Vi skulle mødes med en dansk amerikaner som studerer socialvidenskab på Columbus University. Hun gav et foredrag om amerikansk udenrigspolitik efter 9/11. Herudover om hvordan det var at gå på Universitetet i form af længde, men også omkring forskellen på forskellen på ”det offentlige” og det private.

Hun har ikke boet i Danmark siden hun var 8 år og hun følte sig derfor mest sikker på engelsk og holdte også foredraget på engelsk, men vi kunne stille spørgsmål på dansk og det var en speciel oplevelse at hun skiftede frem og tilbage mellem sprogene. Vi snakkede bl.a. om hvorvidt Obamas Healthcare plan kan gennemføres og hun mente her, at den ikke kunne fordi det var for sent at ændre noget så fundamentalt i den amerikanske stat. Det var meget lærerigt at høre om udenrigspolitikken i USA og også lidt om hvordan det amerikanske uddannelsessystem fungere.




Hjemrejsen 

Fredag var også dagen hvor turen igen gik imod det kolde Danmark. Vi blev hentede kl.14, deres tid, og kørt til lufthavnen. Vi skulle så vente i næsten 3 timer i terminalen inden vi kunne komme om bord på flyet, og tiden gik langsomt. Nogen spillede kort, andre hørte musik, nogle spillede bold, folk prøvede at få tiden til at gå stærkere. 18.30 gik vi ombord på flyet om turen gik hjem, det eneste der skilte os fra at komme hjem og pleje vores trætte kroppe, var lige en otte en halv times flyvetur og stærkt gik det ikke, men vi kan nu se tilbage på en fantastisk fed studie tur. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar